Restaurace  Statek  Minimlékárna
U ROUBENÉ STUDNY CHVALETICE

Ať už si vyberete naše kravské mléko nebo některý z mléčných výrobků,
jedno je  jisté... Dostanete je vždy čerstvé a s láskou vyrobené.

Prodej ze dvora - Mléko & Mléčné výrobky


Nabízíme k prodeji syrové kravské mléko a výrobky z něj - sýry, tvaroh, máslo, tvaroháčky apod.

Krávy, jejichž mléko používáme k výrobě našich mléčných produktů chováme co nejvíce v přírodních podmínkách, naše výrobky jsou vlastně BIO, i když jsme hlavně kvůli administrativní zátěži o toto označení zatím nežádali.

Všechny naše výrobky jsou pasterované, kromě čerstvého mléka.

Kravské mléko a výrobky z něj:


Čerstvé mléko 3,5 - 4 % tuku

Od našich kraviček Malvíny a Jasmíny.
Mléko Vám nalijema do Vaší přinesené nádoby nebo si u nás můžete zakoupit PET láhev o objemu 1 litr.


Čerstvé máslo

Čistě přírodní.


Čerstvý měkký tvaroh

Čistě přírodní.


Selský jogurt

Vyrábíme pouze z mléka a jogurtové kultury, bez jakýchkoliv dalších přídavků a zahušťovadel. Je proto poněkud řidší konzistence než většina jogurtů z obchodu.

Sýry:


Čerstvý měkký sýr

Někdy také nazývaný farmářský. Je měkký sýr s trvanlivostí cca 5 dní.
Příchutě: Přírodní slaný, česnek, pepř, kopr, směs koření , paprika, kmín


Polotvrdý čerstvý sýr

Mírně lisovaný, pouze slaný, nebo s pepřovým kořením, olivami, ořechy nebo zeleným pepřem. Trvanlivost 5 dní, vakuovaný cca 10 dní.

 


Polotvrdý sýr zrající

Polotvrdý sýr typu alpského sýra, nebo sýra Tomme, někdy gouda.
Zraje min. 1 měsíc, spíše více. Přírodní nebo se směsí koření.

 


Pařeničky

Tažený sýr ve tvaru houstiček.


Tažené nitě

Tažený sýr ve tvaru nití.


Oštěpek

Typ pařeného sýra vtlačovaného do formy.


Mozzarella

Patří mezi pařené hnětené sýry, uchovává se ve slaném nálevu.


Chvalenbert

Chvaletický camembert, sýr s bílou plísní na povrchu.


Halloumi

Tradiční kyperský sýr. Má vysokou teplotu roztékání a proto se výborně hodí na grilování nebo smažení. Někdy do něho přidáváme mátu, tak jak to má správně být.


NIVA

Plísňový sýr NIVA s modrou ušlechtilou plísní Penicillium roqueforti uvnitř.
Vyrábíme pouze při dostatku mléka.